Klumme i Computerworld: Nedbryd de organisatoriske grænser for data og kompetencer

Co-founder og CEO hos Rooftop Analytics har skrevet en klumme i Computerworld, som sætter fokus på det tværorganisatoriske samarbejde i virksomheder, når data analytics-projekter skal eksekveres.

For at blive effektiv til at udføre data analytics-projekter er det vigtigt at overvinde de traditionelle ofte usynlige grænser, der findes i organisationer. Det er nødvendigt at fremme samarbejdet på tværs af funktioner og afdelinger, at skabe, forstå og byde viden og kompetencer fra forskellige fagområder velkommen i dataprojektet. 

Det gælder fra første færd i projektet, hvor projektets formål og opgave skal forstås, til data skal vælges, opgaverne skal gennemføres og resultaterne skal fortolkes. Dette er ikke en opgave, der alene kan tildeles dataprojektet. Det kræver også organisatoriske tilpasninger og topledelsens involvering. Hvis ikke det sker, løber projektet ind i unødvendige udfordringer.

Klummen har fokus på de områder, hvor manglende tværgående samarbejde og deling af data får uhensigtsmæssige konsekvenser for dataprojekter. Konsekvensen viser sig ved følgende scenarier:

  • Data science-arbejdet begynder, inden opgaven er fuldt forstået
  • Datagrundlaget for projektet er tvivlsomt
  • Organisatorisk rigiditet forsinker dataprojekter

Læs klummen her.