Forudsige udfaldet af en straffesag, hvis anklaget

Hvad kan du forvente af straf, hvis du sigtes i en staffesag?

At få indsigten hurtigt gør en forskel for den sigtede og dens pårørende. Svaret er lige ved hånden.  På ilas.io giver gratis adgang til ’Ilas Vejrudsigt’, der prædikterer den forventede straf, når 11 spørgsmålet besvares.

For nogle år siden gik et samarbejde mellem Rasmus Wandall, Phd. og senior research fellow på Lunds Universitet og Christian Møller Dahl, Professor i økonomi gik i gang. De involverede Phd. studerende Simon Friis Wittrock. De forskede i muligheden for at anvende data og udvikle algoritmer til at kunne forudsige, om et individ vil blive kendt skyldig, når individet blev sigtet i et sagsområde inden for stafferet, og i så fald skyldig, også at kunne forudsige straffen.

Den akademiske artikel er netop publiceret i Nordisk Tidsskrift for Kriminalvidenskab, no 1/2023.

Resultatet er interessant – og relevant! Rooftop Analytics bidrog til at transformere forskningsresultaterne til en anvendelig løsning. Vi udviklede af en løsning, som gør det tilgængeligt for enhver, at kunne få en prædiktion af udfaldet i en straffesag. ’Ilas Vejrudsigt’ findes på websitet ilas.io og er gratis at benytte. Du svarer på 11 spørgsmål og får svaret; altså forventningen til, om du er skyldig og i så fald forudsiges, hvor sandsynligt det er, at staffen takseres med (u-)betinget fængsel, samfundstjeneste eller bøde.

Mødet med retssystemet kan være overvældende, og selvom ’Ilas Vejrudsigt’ giver indsigt i, hvad man kan forvente, kan der være behov for at have en dialog med en advokat, som har erfaring med sagsområdet, man er sigtet inden for. Til det formål findes ’Find forsvarsadvokat’ ligeledes på ilas.io.

Rooftop anbefaler at du prøver ’ilas Vejrudsigt’ og læser mere om business casen her.